Undvik tabbar när du skall flyttpacka

Det är mycket att göra under en flytt, många saker att tänka på och som skall klaffa rätt. Det är lätt att man glömmer något eller att man tänker fel. Här kommer några god råd för dig som snart skall flytta och i synnerhet flyttpacka.

Är det dags att flytta inom några månader eller veckor? Se till att boka flyttfirma i god tid innan din flytt om du inte tänker flytta på egen hand. En flyttfirma är ofta uppbokad ett bra tag framåt så var ute i god tid!

Det tar ett bra tag att flyttpacka, glöm inte det när du skall flytta. Du har förmodligen mer saker än vad du tror och när du väl öppnar ett skåp och börja packa märker du att det skall sorteras och eventuellt slängas en hel del också.

Inte bara är det tidskrävande att packa ner alla sina tillhörigheter, det är rätt så tråkigt och jobbigt också. Sen kan man fastna en stund på vissa saker som man inte vet om man skall slänga, sälja eller ta med sig.

Planera därför in lite extra tid för din flyttpackning så du slipper stressa.

När du pratar med din flyttfirma be dem att leverera flyttkartonger till dig, eller åk ut till din flyttfirma och hämta dem själv.

De flesta firmor lånar ut flyttkartonger vilket är bra eftersom man inte behöver ha dem mer än en stund och de är ganska dyra.

Flyttkartonger är det smidigaste sättet att förvara det mesta under en flytt. Får det plats i en flyttkartong hos en flyttfirma nacka så packar man ner det i en. Det är större risk att löst instuvade saker skramlar runt och går sönder under flytten än om de ligger packade i flyttkartonger.

Vill du hellre packa dina saker i sopsäckar? Varsågod men tänk då på att dessa lättare går sönder när har burit dem, inte går att stapla och inte håller sakerna på plats vilket kommer resultera i skador på godset! Flyttkartonger är däremot lätta att stapla, hållbara och lätta att bära!

Planera din flyttpackning väl. Packa ner sådant du inte kommer behöva använda på ett tag först och sådant du kommer behöva använda sist. Ett exempel är städutrustning och verktygslåda, de är bra att packa ner sist eftersom man kommer behöva de när man kommer fram till sin nya eller innan man lämnar sin gamla bostad med flytthjälp av en flyttfirma nacka. Om man bokar in flyttstädning hos sin flyttfirma kanske man inte behöver städutrustningen men verktygslådan är bra att ha nära till hands i sitt nya hem!