Det mest effektiva sättet att förbereda en flytt

När man flyttar tänker man inte så ofta på att förberedelserna för flytten är ett minst lika stort arbete som själva flytten, om inte större. Problemet med att underskatta vidden av det förberedande arbetet är att man ofta tar tag i det senare än vad man borde ha gjort, vilket i sin tur leder till att man hamnar i en stressig situation som i sin tur påverkar olika delar av livet negativt. Allt från arbete, hobbys och relationer kan bli lidande när man sätter sig i klistret på det här sättet. I den här artikeln kommer jag att dela med mig av ett effektivt sätt att förbereda inför en flytt.

Se till att komma igång

Det viktigaste när det kommer till att förbereda en flytt är att bara börja göra det. Det är svårt att riktigt förstå hur mycket man har att göra innan man sätter tänderna i det. Genom att börja får man en uppfattning om hur mycket tid och energi som kommer att gå ut för de olika momenten som krävs för att man skall vara redo att flytta när ens flytthjälp dyker upp vid dörren.

Skaffa professionell flytthjälp

Att ha professionell flytthjälp när man flyttar är verkligen guld värt. Det gör hela flytten mycket skönare och smidigare – man slipper ju samordna själva flytten då för en flyttfirma göteborg, vilket tar en hel del tid, energi och tålamod. Man slipper även vara med och bära och allt det där andra jobbiga som man fruktar när man skall flytta. Så min rekommendation är att så tidigt som möjligt boka professionell flytthjälp – så har du i alla fall det på det torra.

Att packa smart och systematiskt

När du packar ner alla dina saker i flyttkartonger är det smart att packa systematiskt så att du sedan kan packa upp allting snabbt och lätt utan att behöva springa mellan rummen eller undra varför det ligger i den här lådan och så vidare.

Glöm inte säga upp abonnemang

Säg upp dina abonnemang minst 3 månader innan du skall flytta eller kolla om du kan flytta med abonnemangen till ditt nya boende om du vill ha kvar dem. Det är tråkigt att behöva betala uppsägningstiden efter att man flyttat, pengar i sjön.

Flyttstäda på egen hand eller hyra in hjälp?

När man bokar flytthjälp kan man i samma veva boka flyttstädning, då blir flytten riktigt skön och smidig. Det kan vara ganska jobbigt att åka tillbaks till sitt gamla hem efter att man lämnat det för att göra färdigt den sista städningen när man egentligen vill lägga sin energi på att komma i ordning i sitt nya hem. När man skall flyttstäda så finns det bra checklistor på internet att följa så att man får med alla punkter. Man ska ju städa på ställen man sällan städar på, exempelvis bakom spisen. Så kolla en sådan checklista innan du sätter igång.