Städa lätt med mentala knep

Känns städning som ett betungande ämne för dig? Det behöver det inte göra, det är ju trots allt onödigt att ha en negativ inställning till något som måste göras. Visst finns det en quick-fix här för dig som verkligen inte vill städa, en städfirma gör det gärna åt dig. För dig som vill ta den lite hårdare men mer givande (och billigare) vägen, fortsätt läsa den här artikeln.

En inprogrammerad negativ attityd mot flyttstäd

Troligen har du en negativ attityd mot städning på grund av din uppfostran, dina föräldrar har säkert försökt få dig att städa på alla möjliga sätt. Du har troligen någon gång fått skäll för att inte ha städat, och du har troligen också någon gång strunta i att städa och sedan kommit hem till ett städat rum då dina föräldrar inte längre kunde låta det vara så stökigt med flyttstäd. Detta har gjort att du undermedvetet med hemstädning göteborg inte vill städa för du tror att någon tvingar dig till flyttstäd, och du tror även att om du inte städar så kommer någon göra det åt. Ingen av dessa två tankar är sanna, om du inte har en städfirma förstås.

Skapa en positiv dragning till hemstädning

Så hur kan vi skapa en positiv dragning till städningen i sig. Många har en positiv dragning till resultatet av en städning. De älskar att gå omkring i ett nystädat och rent hem men de gillar inte själva akten vilket gör att de ändå drar sig för att utföra den. Ett enkelt knep för att skapa dragning till själva handlingen vid flyttstäd är att skaffa en ljudbok man verkligen gillar och bara lyssna på den när man städar. Då förknippar man hemstädning göteborg med något man tycker är tråkigt med något man tycker är roligt och spännande. Efter en period av denna nya programmering kommer du att gilla städning så mycket att du vill jobba på städfirma.

Städa ändå effektivt

Även om du har roligt under tiden du städar är det bra att göra det effektivt och snabbt så att du skapar en känsla av att du vill städa igen utan anställa flyttstädningsfirmaigöteborg.se istället. Man skall inte dra ut på tiden och ”städa sig mätt” eftersom det kan skapa en ovilja att städa igen. Det är mycket bättre att göra det snabbt och effektivt så att man efter städningen nästan längtar till nästa städning.