Renovera badrummet – vanliga misstag

När du bestämmer dig för att renovera badrummet med https://badrumsrenoveringmalmö.nu är det viktigt att du planerar hela projektet noga. Du bör även leta efter en rörmokare, hantverkare och andra arbetare som du kan behöva. Det är extra viktigt att du anlitar någon ifall du själva inte har kunskapen som behövs för att renovera badrum. Precis som vid renoveringar av andra områden i ditt hem finns det ett antal misstag som är rätt vanliga att stöta på. Speciellt om du inte har kunskapen som krävs för projektet. Här kommer vi lista de vanligaste misstagen vid badrumsrenovering. Genom att läsa igenom dessa kan du slippa stöta på dem själv.

Utför inte arbetet själv

Det allra vanligaste misstaget du kan göra är att utföra renovering av badrum själv när du inte har utbildningen eller kunskapen som behövs. Skulle du byta eller installera en golvbrunn, toalett eller liknande på fel sätt kan det leda till jobbiga konsekvenser. Det är därför viktigt att du alltid ser till att någon som vet vad de gör utför renoveringen samt att de använder det rätta materialet.

Om du sätter skruvar i väggen

Fuktskador i badrummet är ett av de vanligare problemen som kan leda till att du måste renovera. En sak som kan leda till fuktskador är om du sätter upp saker på väggen på fel sätt. Skulle du skruva fast allting direkt i gipsskivan kan vatten sedan börja tränga in i badrumsväggen. Du bör alltid se till att använda förstärkningar för att förhindra detta.

Duschväggar

Ska du installera duschväggar är det viktigt att du gör det här på det rätta sättet. En dusch anses vara en av de högsta våtrumszonerna och därför bör du se till att stora mängder vatten inte kan ta sig ur området. Se därför till att alla duschväggar har det rätta tätskiktet som behövs för att de inte ska släppa ut vatten till resten av rummet.

Fel golvbrunn

Ett sista vanligt misstag som är rätt vanligt är att golvbrunnarna blir felmonterade. Det kan antingen innebära att den golvbrunn du väljer inte passar bra med golvmaterialet du har vilket kan leda till att det inte blir tätt. Att inte täta golvbrunnen noggrant är ett annat vanligt misstag som kan ske. Det sägs att golvbrunnen i badrummet är anledningen till varför drygt hälften av alla fuktskador uppstår. När den inte är helt tät kommer det läcka in vatten under badrumsgolvet vilket sedan kan leda till stora skador. I värsta fall kan skadorna sprida sig genom golv och väggar till nästa rum, och genom hela din fasad.