Det perfekta badrummet

Hur ser det perfekta badrummet egentligen ut? Ja, det kan man förstås diskutera för precis som med allt annat handlar det om tycke och smak i många avseenden. Någon föredrar ett rejält spabad medan andra helst vill ha en fin dusch. Golvvärme? Designkakel? Guldkranar? Det finns nog hur många olika alternativ som helst att välja på och kanske lite svårt att bestämma sig den dag man får möjlighet att faktiskt påverka det egna badrummet på ett konkret sätt – badrum malmö.

Renovera ditt badrum

Att renovera badrummet är ett bra sätt att förnya och kanske få det där perfekta badrummet. Det första man då måste tänka igenom är hur stor ytan är och hur den kan disponeras på bästa tänkbara sätt. Kanske finns det någon möjlighet att utöka ytan? Finns det outnyttjade skrymslen vägg i vägg kan det absolut vara värt att titta på. Annars gäller det att utnyttja befintlig yta så effektivt som möjligt. Ny placering av toalett och handfat kan göra större skillnad än man kanske tror. Försök att titta på hur det ser ut i andra badrum, hämta idéer och lyssna på goda råd så är förutsättningarna bra för ett lyckat resultat.

Materialval och belysning

Att välja ytskikt är också något som i stor utsträckning påverkar känslan av hur rymligt badrummet är. Speglar förstorar, liksom ljusa ytor medan mörka kakelplattor kan göra att rummet känns mindre än det faktiskt är. Strategiskt placerad belysning påverkar också helhetsintrycket. Spotlights i taket ger ett behagligt allmänljus som kan kompletteras med lite starkare ljuskällor vid spegeln.

Funktion och skötsel

Ska badrummet även fungera som tvättstuga behövs arbetsytor för att hantera tvätt och en rejäl tvättkorg kan vara nödvändig åtminstone i barnfamiljen. Oavsett vilka funktioner som ska få plats så är det också viktigt att badrummet är lätt att sköta och hålla rent. Ett badrum är ju till för att vi ska kunna hålla oss rena och fräscha själva och det gör de flesta av oss i ett rum som också är rent och fräscht. Välj vägghängd toastol och handfat så blir golvet lättstädat, det är en bra grundregel. Välj också ytskikt med omsorg så det är enkelt att snabbt torka av exempelvis kakel eller klinkers i samband med veckostädningen utan speciella behov av rengöringsmedel.

Miljötänk

Självklart ska man också tänka klimatsmart och välja miljövänliga alternativ så långt det bara är möjligt. Toalettstol och kranar som snålar på vattnet är en bra början. Energisnåla lampor en annan. Det finns idag många bra produkter att välja på även för rengöringen så var klimatsmart både vad gäller inredning och utrustning likaväl som skötsel. Det mår vi alla bäst av.