Bra tips inför flytten 

En flytt kan lätt bli lite rörig. Man har att göra med alla sina ägodelar som helt plötsligt ska dras upp från sina trygga platser och noggrant placeras i lådor för att transporteras till den nya bostaden. Att istället tänka igenom allt och verkligen förbereda vad som ska vart och vem som ska göra vad resulterar nästan alltid i en trevlig och smidig flytt utan kaos och ryggont. 

Det är lätt att tänka att man bara ska vira in och trycka ner så mycket som möjligt i flyttkartongerna, men det är sällan en bra taktik. Bara för att något faktiskt får plats i lådorna betyder det inte att det är fritt fram att fortsätta fylla. Lådorna klarar inte hur mycket som helst och vid överbelastning finns risken att de går sönder i flytten och i sin tur skadar ägodelarna som varit nerpackade i den. Böcker är något som ofta faller offer för att packas för tungt och gör sig ofta därför bättre att packas i pappåsar där de är lättare att transportera och inte blir så tunga som de hade blivit i en full flyttkartong, få hjälp med stockholm av flyttfirmor. Böcker är dessutom ofta ömtåligare än vad man tror och kan lät spricka i ryggen, så det är värt att se till att de packas ner ordentligt. När ägodelarna väl ska packas ner kan det vara värt att tänka igenom vilka saker som hamnar i vilken låda. Att dela upp lådorna efter vilka rum de ska till i den nya bostaden brukar underlätta enormt. Det gör det samtidigt lätt för den som packar att se över vad som faktiskt behöver följa med till nya hemmet och vad som kan säljas, skänkas eller slängas om det är trasigt. Märk lådorna med rätt rum på flera sidor så att det är lätt att se när släpet eller flyttbilen ska lastas ur och stäng eller försegla med packtejp om det behövs. Det gör det även enklare om det inte är samma person som packar som sedan ska packa ur och säkerhetsställer att alla saker hamnar där de ska vara och inte kommer bort. 

Något som många inte tänker på är att de inte själva behöver packa inför flytten till stockholm. Många företag som erbjuder flytthjälp erbjuder samtidigt att vara med och ansvara för hela packningen som sker professionellt och till en sådan standard som är svår att åstadkomma själv i hemmet. Kanske har man inte själv möjlighet att packa, antingen av tidsbrist eller att man helt enkelt inte klarar av det. Då kan det vara en väl investering att överlåta arbetet till någon som verkligen vet vad de håller på. De mest ömtåliga ägodelarna packar in extra säkert och man kan känna sig trygg i att ingenting kommer komma till skada tack vare en slarvig packningsteknik.